Rowantree’s Anne Teis

M.Udette Venaticus Major

V. Ricky z Kyjovic

Geb.  22-1-2015

HD:  A

Veldwerk: Jachtaanlegtest

KNJV B

Apport: Praktijk bejaagd

Exterieur: 1 uitmuntend CAC BOB

Teis is echt een typische Cesky Fousek, zowel in de jachtpraktijk als op wedstrijd niveau heeft ze haar sporen al ruim verdiend. Ze heeft een zacht karakter, wat natuurlijk typisch is voor de Cesky Fousek. Met haar werken is altijd een feestje. Positief en met succes trainen werkt het beste. Ze heeft al verschillende B diploma’s gehaald. Ik ben nu aan het trainen voor de MAP’s en voor het A diploma.

Tijdens het jachtseizoen wordt ik meerdere keren uitgenodigd met haar op kleinwild. Ze jaagt met veel passie, ze blijft mooi bij me, maakt brede slagen (revieren), ze heeft een geweldige neus. Zodra ze op een spoor zit, of dat nou zichtspoor of geurspoor is geeft ze luit. Apporteren doet ze perfect, ook uit en over water is voor haar geen enkel probleem.

Thuis is ze net als Guus  een heerlijke lieve aanhankelijke hond. Ik moet mijn plek op de bank wel bewaken met deze twee honden. Maar dan wurm ik me ertussen en zo liggen ze heerlijk tegen me aan.

Vorig jaar 2019 heeft Teis een prachtig nest gehad van 10 pups. Ze is een geweldige moeder.  Voor verdere informatie  over het aanstaande nest ga naar “PUPS2020”

Een paar foto’s van Teis